onsdag 16 september 2015

När man hoppas att man har fel...
Jag har en plupp på ögonlocket. Vet inte om det är en "vagel" eller vad det kan vara, men ont gör den. Fast den är väl inget att oja sig över, när man tänker på allt hemskt som händer runt omkring. Knivmord på tjej som går från skolan (min skola), våldtäkt på en annan tjej som joggar längs samma å som den första blev mördad. Det har liksom kommit för nära nu. Otryggheten, en rädsla som kryper in i hjärnbarken på en och misstänksamheten mot att ens gå ut när det är mörkt.

Nu hände ju de två händelserna 7 mil bort, men det känns inte så kul att gå ut här heller nu. I vanliga fall så vet man vilka som bor på byn och rör sig ute. Man kan ofta räkna ut vilka man ska möta på hundpromenaden och känner igen folk på hostningar och siluetter. Men nu är det en massa nya som rör sig ute. Och jag strider med mina hjärnceller och känslor när jag möter dem, invandrarna eller flyktingarna. För jag vet att de kommer från länder med krig och elände. Och jag vet även att alla inte varit särskilt drabbade, utan flytt från en rädsla. De har haft pengar nog att kunna fly. En del (hoppas de flesta) har rent mjöl i påsen, medans andra inte har det. Så jag tycker att det är hemskt att inte veta vilka som är vad, när man möter dem ute; Lycksökare eller har de sett familjemedlemmar halshuggas på gårdsplanen?

Så lika lite som att jag "drar alla över samma kam" (vilket jag INTE gör), så tycker jag att alla de som öppnar famnen för de nyanlända, ska tänka lite längre. Dra inte alla över samma kam där heller; alla flyr inte tortyr osv, utan har hört att Sverige är ett Paradis där man får pengar, boende och stöd även utan jobb. Dessa borde fastna i kammens tänder redan långt innan Sverige.

Även de som öppnar armarna och hela famnen, måste väl ha en liten groende rädsla i bakhuvudet; Tänk om det kommer in ISIS-medlemmar hit till Europa och Sverige?! Ska man öppna famnen för dom? Ge dem varm vinterjacka, tak över huvudet och en klapp på huvudet?

Det finns ju redan videos som sprids på påstådda ISIS-medlemmar som berättar vad de ska göra med Europa; Eftersom Islam är den största och enda religionen och Allah är den enda guden, så ska det spridas över hela världen. Islam ska bli det ledande och törsta folket på jorden. Det står i Koranen. Det som ISIS sedan lagt till, är HUR vi andra ska utplånas från jorden. Alla som tror på en annan Gud är otrogna och ska dö.

Ska vi öppna famnarna för dem som vill utplåna oss?

En sak till som jag funderat mycket på sedan jag "öppnat" min Blogg för detta heta ämne, är att vi idag är ganska överens på jorden om att Förintelsen och det som hände judar-nazister i 2:a världskriget. Håller med; fruktansvärt. Genomont. Djävulens verk. Vilken mening?

Ja... Vad var det Hitler och nazisterna ville? De ville ha en "ren ras". Bort med judarna, för de hade ingen rätt att leva. De var ohyra.

Och vad är det ISIS vill? Samma. Fastän i större perspektiv. Med "bättre" vapen. Och dom bryr sig inte det minsta om papper, familjekopplingar osv som nazisterna gjorde i viss grad.


För att det kommer in en och en annan ISIS-anhängare till Europa och Sverige, det kan vi ju inte blunda för. Om de nu vill sprida sig och utplåna "oss" så vore det ett ypperligt tillfälle att nästla in sig i vårt samhälle, för att sedan växa sig stark och slå till. Eller?

Nä. Nu lite skolarbete.

Kramis!

2 kommentarer:

  1. Now you're talking. Just så. Man kan inte dra alla över en kam - åt nåt håll MEN man måste också använda hjärnan och inte vara naiv. Och en ömplupp är ofarlig. Det är de som inte gör int man ska vara bekymrad över även om de oftast bara är fettknölar eller nåt.

    SvaraRadera
  2. Hellre en fettknöl i varje öga, än en misstänkt ISIS framför ögonen...

    SvaraRadera