fredag 23 juni 2017

Igång igenAbstinens efter att skriva, har bara varit förnamnet... Vilken vinter, vilken vår. Vilken försommar. Det går så snabbt att jag knappt hinner vända blad i almanackan. Kommer på det en vecka för sent på väggalmanackan och får alltid en lucka i planering, då tiden springer ifrån planerna. Eller tvärtom...

Nu har jag semester i alla fall. Första semestern på många år. Så skönt och välbehövligt. Känner att jag kopplar bort jobbet, resorna, vardagsstressen och njuter av lugnet hemma. Ok. Det blir ingen flådig resa till nåt soligt land och inte heller någon lyxig husvagn. Men det blir fix på Torpet, bjudna på bröllop och övernatta i spökhus. Det är alltid nåt. Det är inte helt omöjligt att det blir någon mer tripp också.

Sedan jag sist skrev så har jag haft en berg och dalbana i mitt mående och liv. Som vanligt, egentligen. Men med skillnaden att jag bestämde mig för att verkligen göra något åt saker och ting. Reda ut mående, situationer, känslor, knutar osv.
Så jag sökte hjälp för min migrän -igen. Fick nobben för botox. De trodde att det skulle bli för dyrt "privat" eftersom jag hade så svår migrän och skulle kräva så många injektioner. Så jag fick hjälp at skriva en "egenremiss" till neurologkliniken. Kändes lite hopplöst, då jag gått med denna migrän i...27 år utan att få en riktig utredning. Men plötsligt kom ett brev från neurologen att jag blivit satt i kö och väntetiden var ca 6 månader (med viss förtur). Efter ytterligare en vecka fick jag ett brev och då fick jag en tid 2 v senare. Så nu har jag varit där. Blev insatt på en epilepsimedicin (Topiramat) som ska kunna hjälpa förebyggande mot migrän.
Läkaren tyckte att det var bra att jag hade semester under insättningen, då den kan ha jobbiga biverkningar. Hur jobbiga, höll jag på att få en chock av när jag läste FASS. Man kunde bli så gott som "dement", få krampanfall, njursten, muskelkramper etc. Och detta var de VANLIGA biverkningarna!

Första kvällen jag skulle ta piller nr 1 var jag livrädd. Velade länge och läste på olika migränforum på nätet om denna medicin. Fick rådet att vänja kroppen låååångsamt. Så, första pillret svaldes och jag sov ovanligt hårt dagen efter. Och morgonen efter det. Och morgonen efter det. Sedan har en underbar effekt kommit; Ingen migrän! "Bara" huvudvärk som kommer och går tillbaka efter en stund. Oh en jäkla energi. Igår städade jag huset OCH altanen. Idag gjorde jag flera maträtter till midsommarbordet -och tyckte att det var kul!
Visserligen så är jag liiiite mer trögtänkt än vanligt och tappar namn, men det ska visst vara övergående.

Det får räcka för nu. Hjärnan låste sig, hehe. Så går det när man skryter om "vad mycket man får gjort". Men jag har i alla fall skrivit ett inlägg igen! Skriver ett nytt i morgon, få se om jag törs skriva om "trollet" som vi lyckades knäppa kort på i skogen idag...

Kramisar!  

4 kommentarer:

 1. De låter spännande att sova i ett spökhus :) Vilket ska ni åka till?
  Hoppas verkligen att medicinen hjälper mot migränen/ Anna

  SvaraRadera
 2. Det blir en natt i Borgvattnets prästgård. Har velat det sedan jag var 10-11 år, så det blev dags nu när dottern också är spänd på det här med spöken :-)

  SvaraRadera
 3. Svarade igår men kommentaren verkar ha försvunnit. Jag har också en dotter som skulle vilja åka dit, vi har kollat på Youtube och några spökjägare som varit där.
  Du måste skriva och berätta hur det var att sova där.
  /Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Det blir dokumenterat här 😊

   Radera