söndag 20 mars 2016

Paus, påsk och psykopater
Våren tog en paus. Förra lördagen satt jag och min mamma ute och gassade på verandan. Åt stekt banan och brände nosen lite. Men nu kräksnöar det. Jag brukar annars tycka om att det snöar, det blir fint och ljust och så. Men när man väl har fått lite vårkänsla, ja då vill man inte ha julkänsla.

Har varit lite slak och off i veckan. Dels så har jag haft 4 dygns migrän, med riktig smärta ljuskänslighet, illamående och hela registret. Tagit sprutor 2 ggr och känt mig klen. Idag finns migränen i "bakgrunden" med stötar som går genom huvudet ibland. Inget konstant ont, men det känns precis som om någon kopplar på ett häststängsel på hjärnan i en sekund.

Vet inte om det har att göra med att jag slutade med en förebyggande tablett för ca en månad sedan. Är mycket stelare i nacke och axlar nu. Men är piggare. Så det är liksom pest eller kolera.

Viktväktarna då? Jävla skitkropp man har... Jag VET att kroppen inte fungerar som den ska med viktnedgång osv när den är i obalans. Det är kortisolnivåer, binjurar, sköldkörtel, stressämnen och en hel vetenskap. Men det är för mig HELT ologiskt att det inte händer nåt på vågen, när man ändå ändrar så mycket i kosten!?Jag gick ju ner 3 kilo. En helg sa det bara "poff" så gick jag upp igen. Nu är det -2 hg sedan jag började. För snart en månad sedan. Jag räknar dessa Points, väljer grönsaker, spenat och bönor i stället för strips, ris osv. Överskrider ALDRIG mina Points. Räknar varenda droppe mjölk och gnutta smör. Skitgrejer!

Läkaren jag träffade som är duktig på detta med sköldkörtel osv. sa att det är ingen mening att "banta" så länge stressen finns kvar i kroppen. Men jag kan ju inte bara svälla! För nu har jag ju medicinerat i snart 2 år, men gått upp 5 kilo i stället för ner! Tycker själv att jag lärt mig hantera stressen bättre, men äh. Vet inte. Blir bara så fruktansvärt less. Arg Frustrerad. Ledsen.

Jag slår vad o att jag skulle vara den enda person genom tiderna som behöll min vikt på en Robinson-ö. Eller till och med gå upp ännu mer.

Jaja...till nåt annat. Vår var det ja. Snart påsk. Var ute och plockade påskris förut med mamma och dottern. Lämnade doggarna hemma, för de hade redan varit på promenad. Tro på fasen att jag gick och hade dåligt samvete hela turen, för att inte tagit med dem. Suck.

Kom sen hem och satte mig för att plugga till tentan (på onsdag); Psykopati. Om samvetslösa psykopater som bara gör saker för sig ena vinnings skull. Det är ett otroligt intressant ämne! Lika spännande som otäckt. Skrämmande. Lömskt. Vanligare än vad man tror...

Nä. Nu ska jag ta på mig en kofta. Fryser. Sedan hitta på något till middag. Velar mellan bönpasta och kycklingfilé utan sås eller tvinga ner sambon till pizzerian och ömka bort mig i en glutenfri pizza.

Kramisar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar