söndag 29 maj 2016

Morsdagsjobb och piercingM som i Morsdag... En av alla de dagar som "vi" som arbetar inom vården får "välja bort" eller skjuta upp för att det ska gå ihop med jobb och liv. Jag vill inte ha ett 7-16 jobb och vända plåtbitar eller sitta i en kassa på en affär, näe, det är inte det. Att jobba inom vården och ny psykiatrin, är givande, spännande och känns som ett "kall". Men hur glad jag än är över att jobba inom det jag vill, så stinger det till i både hjärta och samvete av att se alla uppdateringar på Facebook om hur mysigt alla firar de olika högtider som en annan tycker svischar förbi.

Jobbar min tredje natt på rad nu i natt. Det har gått bra, trots att jag hade sömnbrist när jag åkte hit i fredags. På 48 timmar, hade jag sovit 4. Det kändes konstigt i både hjärna och kropp, men nu har jag fått sova ut mellan nätterna. Börjar komma ikapp.

När jag går av mitt pass i morgon bitti, så ska jag åka ner till stan en sväng. Se om jag hittar en fin somrig jacka. Har lite dåligt med såna. Hårfärg ska jag också hinna köpa. Och nåt fint till min Mamma, som efterskott på Morsdag.

Sen när kvällen kommer, så ska jag ge mig själv en present. En lite ovanlig sådan. Något som jag funderat på i ett år, men inte riktigt tordats slå till. Men en kompis hittade ett pangerbjudande, så vi ska slå till. Vad? En "Daith"-piercing! Eller sk. Migränpiercing. Det finns en punkt i övre delen av örat som är "triggerpunkt" för migrän och många som piercat just där, har blivit bättre och till och med "botad" från sin migrän. Finns liksom inget att tveka över! Eller jo...kollar man YouTube klipp på hur det går till, så grimaserar till och med jag. Som annars inte har problem med blod och operationer på Tv. Men det ser lite läskigt ut, med den stora nålen (eller den är större än en nål, som en strumpsticka) som de sticker hål med. Sen ut med den och i med piercingen. Gah!Folk kommer att tro att jag blivit knäpp och fått 40-års kris. Piercar mig vid 39 års ålder, hahaha! Ja, men hjälper det mot migränen, så skulle jag nästan kunna pierca mig i hela ansiktet. Eller...kanske inte. Räcker med stavar i öronen...

Så det ska bli riktigt spännande och se om det hjälper. Är annars inne i en period av migränen som är "bättre" nu. Mildare anfall och oftast häver jag dem innan de slår ut helt. Kanske är något på väg att "rättas till" i kroppen och piercingen hjälper till ännu bättre?

Blir ledig i en hel vecka nu, från o med i morgon bitti. Tog ju ledigt på grund av examination på Torsdag, så det blir förhoppningsvis tid att tanka lite energi. Hoppas hinna vara uppe i Torpet, hålla på med hästarna, få upp dottern på hästryggen, åka ut i skogen och kolla efter djur, komma igång med bättre matvanor och göra matlådor. Nu äter jag alldeles för lite och för dåligt. Inte bra.

Nä. Nu ska Landstingsskjortan, överfallslarmet och namnbrickan på. Hoppas på en bra jobbarnatt.

Kramis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar