onsdag 24 februari 2016

FörändringEfter en kämpig vinter, fylld av tårar och ont i magen inför skoldagar, så börjar vi att se en liten ljusning på vårhimlen nu. Dottern ska byta skola. Det har länge funnits med i funderingarna, en hon har kämpat och hoppats på att allt ska bli bättre. Men det blev ju aldrig det. Så nu har hon fått plats på en friskola, från och med veckan efter sportlovet.

Hur går det för mig då? Tja, jag är ju vuxen och har inte gjort någon fel mot någon annan människa. Bara uttryckt mina tankar och åsikter, som vissa tagit avstånd ifrån. Visst! Gör det! Jag tar också avstånd från vissa människors åsikter och synsätt. Men det betyder inte att jag inte kan "dra jämnt" med dessa personer vardagen. Så jag fortsätter att ha mitt huvud högt, stå fast vid vad jag tror på och knagglar på därefter.

Fått lite "respons" på inlägget om Viktväktarna och det tackar jag för! Jag känner även att jag måste berätta varför jag kör Viktväktarna och inget annat. LCHF- fungerar inte på såna som mig, som har detta problem med sköldkörteln. Vår kroppar tycks "spara på sig" fettet och vikten går upp. Blodfetter kan bli höga, blodtryck spöka osv. Bra för de flesta -men inte för mig. "Riktig" bantning med minskat intag och mer aktivitet -fungerar dåligt då migränen kickar igång av för dåligt med mat. Och att motionera med migrän är ingen höjdare. Dessutom är min kropp så fram och tillbaka i orken.

Viktväktarna ger mig möjlighet att äta mig mätt. Det går bra ihop med min svaghet för pasta och bananer. Man kan äta ALLT -men inte jämt. Går att designa glutenfritt och vill jag äta en pizza, så går det faktiskt.

I dag har jag bakat en glutenfri sockerkaka med blåbär. Inget fett. Minimalt med socker. En bit är 3 Points (jag får äta max 36 points på en dag). Måste "avsockra" mig lite i taget.Nä, nu ska jag kolla på Tv en stund. Vänta tills "spök-Tv" börjar och ta mig en bit sockerkaka och ett glas kall, laktosfri lättmjölk.

Kramisar!

2 kommentarer:

  1. Man måste göra det som fungerar - för en själv och sina barn - sen spelar inte något annat någon roll. Och att säga sin mening, säge det man tror är rätt - det kan vara hårt på kort sikt när man möter på motstånd men i tystnaden sitter de som beundrar ditt mod. Och DU växer av att du litar på ditt kloka huvud. Bara fortsätt gå den väg nu som du går. Den är rätt. DU är rätt. Och du är inte ensam.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Pipan! Det värmer <3 Och man har hellre få-äkta personer i sin närhet. Som man visar vem man är för. Ingen gris i nån säck här inte. I längden tror jag man vinner på det, även om man får stå i stupstocken ibland..

      Radera