måndag 9 november 2015

Sånt man får migrän avHelgen räckte tydligen inte för min kropp att återhämta sig från en stressig vecka. För i morse vid 05.00 vaknade jag av dunkande migrän på höger sida och ögat hängde. Yrseln fanns där och jag gick som om jag druckit en pava vin. Så jag var hemma från kursstart och föreläsningarna idag. Tog medicin och la mig igen. Sov till 15-tiden!

Sen kom migränen tillbaka vid 18-tiden igen, så det vart en dos medicin till. Nu är den borta och jag hoppas att jag har lyckats mota bort den för denna gång.

Alltså när jag beskriver att min förra vecka var "stressig" så finns det nog en och annan som höjer på ögonbrynen och tänker; "Vafan klagar hon för? Det är väl inget stressigt?".Jo. När man en gång har varit i utmattningssyndromets nät (utbränd), så har hjärnan och kroppen en sämre tolerans för stress. Sånt som man normalt gör, kan vara totalt knockande för en sån som jag. Men allt är så klart individuellt.  Och jag väljer ju att studera och väljer att planera en flytt, ha hästar, hundar osv. Ja. Det gör jag. Och det är saker som jag väljer för att det ska bli till det bästa för mig, mina nära och kära. Och djuren. Men även om det är egna val, så blir det för mycket ibland. Det är en ständig gungbräda att väga upp saker som tar och saker som ger energi. Hela tiden. Varje dag.

Tänkte först skriva ett vasst inlägg om flyktingpolitiken och min frustration över det snedvridna som skrivs i media och tas upp på Tv. Men risken är att migränen kommer tillbaka då. Tar det en migränfri dag i stället.

Kramisar!

1 kommentar:

  1. Ligger man nära stresstaket så behövs bara en droppe för att man ska flyga upp och slå skallen i det. Fy vad hemskt.

    SvaraRadera